IMPRESSUM

IBERVEST d.o.o. za trgovinu

Ulica Gračansko borje 24
10 000 Zagreb

Trgovački sud u Zagrebu: Tt-02/4663-2 (broj upisa u sudski registar) 

OIB: 91116602757

Temeljni kapital društva: iznosi 12.000.000 HRK i uplaćen je u cijelosti

Članovi uprave: Ann Myriam Donck-Barun & Rosine Ceuppens

Žiro-račun: 2340009-11100763443, kod Privredne Banke Zagreb (Radnička cesta 50, Zagreb)

POLITIKA PRIVATNOSTI

Ibervest d.o.o. i Imago Ibervest d.o.o.

1. Uvodne odredbe

Ova politika privatnosti primjenjuje se na sve objekte koji posluju u sastavu društva IBERVEST d.o.o. i/ili IMAGO IBERVEST d.o.o.

Ovom Politikom privatnosti  regulirana je zaštita Vaših osobnih podataka od strane IBERVEST d.o.o. i/ili IMAGO IBERVEST d.o.o., u skladu s Uredbom (EU) 2016/679 od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka (u daljnjem tekstu: GDPR).

Ova Politika privatnosti primjenjuje se u svim slučajevima obrade Vaših osobnih podataka od strane IBERVEST d.o.o. i/ili IMAGO IBERVEST d.o.o. kao Voditelja obrade, osim ako je za posebne slučajeve obrade predviđena primjena drugih Informacija, Politika privatnosti ili sličnih dokumenata neovisno o njihovu nazivu, a koji imaju prednost u primjeni pred ovom Informacijom ili ju dopunjuju.

Ovom politikom ili izjavom privatnosti objašnjavamo postupanje s osobnim podacima koje prikupljamo od Vas ili o Vama na ovom web-mjestu, putem pisane i/ili verbalne komunikacije s Vama te kada posjetite naše objekte.

Svaki gost nam je iznimno važan,  zbog čega nam je najviši prioritet ponuditi vrhunsku uslugu. Društvo IBERVEST d.o.o. i/ili IMAGO IBERVEST d.o.o. poštuje Vašu privatnost i poduzima sve mjere kako bi Vaši osobni podaci bili zaštićeni. Svi posjetitelji naše web stranice i svi naši gosti uključujući i Vas, zaslužuju našu maksimalnu diskreciju i odgovornost u procesu upravljanja osobnim podacima. Prikupljanje i pohranjivanje informacija vrši se u skladu GDPR-om.

“Osobnim podacima” podrazumijevaju se sve informacije prikupljene i pohranjene u formi koja omogućuje da budete osobno identificirani, direktno (npr. imenom) ili indirektno (npr. brojem telefona) kao fizička osoba.

Prije nego što nam dostavite te informacije, preporučujemo da pročitate ovaj dokument u kojemu su opisane naše smjernice za zaštitu privatnosti klijenata.

2. Osobni podaci koje prikupljamo

U svakoj interakciji odnosno kontaktu s klijentom, odnosno u svakom vidu našeg poslovanja možemo prikupljati osobne podatke. Osobne podatke možete nam dati na sljedeće načine:

 • Traženjem informacija u vezi rezervacije usluge, boravka ili posjeta našim objektima;
 • Slanjem upita putem e-maila;
 • Plaćanjem nama i/ili našim objektima;
 • U procesu izrade rezervacije, ispunjavanja ankete, te sudjelovanjem u možebitnoj nagradnoj igri ili promociji;
 • U komunikaciji s nama putem telefona, elektroničke pošte, društvenih mreža, faksa i drugih kanala;
 • Ispunjavanjem anketa nakon svog boravka, davanjem osvrta vezanih uz Vaš boravak ili korištenje naših usluga i proizvoda;
 • Organizacijom događanja kod nas – prikupljamo pojedinosti vezane za sastanke i događanja, datume događanja, broj gostiju, a za poslovne sastanke i događanja prikupljamo i podatke o vašoj organizaciji

Osobne podatke možemo prikupljati putem upotrebe interne mreže nadzornih kamera i drugih sigurnosnih mjera u našim objektima koji mogu slikati ili snimati slike gostiju i posjetitelja, a služe nam radi zaštite osoblja, gostiju i imovine.

Budući da surađujemo, odnosno možemo surađivati s trećim stranama (uključujući , ali ne ograničavajući putničke agente i pružatelje usluga rezervacije smještaja, poslovne partnere, kooperante u tehničkim uslugama te uslugama plaćanja i dostave, oglašivačke mreže, pružatelje analitičkih usluga, pružatelji usluga pretraživanja informacija (eng. search information providers), informacije o Vama možemo primiti i od njih.

Ako pristupite i koristite našu stranicu (što uključuje: pregled, prijenos, pohranjivanje u međumemoriju “cache” ili spremanje ove stranice ili bilo kog servisa, funkcije, materijala ili sadržaja koji se nalaze na njoj), to znači da ste pročitali i prihvatili sve uvjete korištenja.

3. Podaci pokriveni sustavom politike privatnosti

Podatke koje od Vas prvenstveno tražimo i koji su zaštićeni:

 • ime i prezime
 • adresa
 • podaci za kontakt : e-mail adresa, broj telefona/mobitela
 • podaci o Vašoj kreditnoj kartici koje ste dali nam dali u postupku rezervacije
 • ostali podaci koje nam napomenete, a želite da ostanu tajni.

Obratite pozornost da u određenim slučajevima možemo prikupljati i/ili imati na raspolaganju osobne podatke osjetljive naravi, poput: Vaše nacionalnosti (navedene na putovnici ili osobnoj iskaznici); članstva u političkom, profesionalnom ili trgovačkom udruženju (informacija je povezana s grupnom rezervacijom ili događajem s kojim ste povezani tijekom Vašeg boravka u našem objektu; te zdravstvene i/ili medicinske informacije (informacija povezana s Vašim preferencijama, posebnim zahtjevima ili potrebama).

Vaše osobne podatke možemo dijeliti u mjeri koliko je potrebno da bi bili u skladu s našim pravnim obvezama te zakonima i propisima koji se na nas primjenjuju. Vaše osobne podatke možemo podijeliti s drugim stranama ukoliko imamo Vaš pristanak, ili bez Vašeg pristanka ukoliko je to potrebno kako bi izvršili svoje obveze prema Vama.

U svako doba možete otkazati zaštitu nad ovim podacima, izričitom izjavom.

Također, možete u svako doba isključiti s naše mailing liste, čime Vaši podaci neće biti korišteni s naše strane za promociju. U tom slučaju mi ih možemo koristiti samo u svoje interne svrhe, npr. radi statističke obrade podataka. Podatke ćemo imati zabilježene u sustavu idućih 5 godina ili do Vašeg opoziva.

Poduzet ćemo sve razumne korake kako bismo osigurali točnost i potpunost bilo kojeg Vašeg osobnog podatka koji je zabilježen kod nas.

4. Svrha dobivenih podataka

Sve informacije koje zatražimo koriste se isključivo u sljedeće svrhe:

 1. pružanje usluga koje ste tražili od nas (pružanje usluga smještaja, organizacija događanja, seminara, proslava i drugo);
 2. izvršenje obveze koje proizlaze iz različitih ugovora između Vas i nas, poput izrade rezervacija i bookinga (ugovorna obveza);
 3. prijave u sustav e-visitor po Vašem dolasku na boravak u objekte u vlasništvu IBERVEST d.o.o. i/ili IMAGO IBERVEST d.o.o. (zakonska obaveza);
 4. odgovora na Vaš upit;
 5. pružanja informacija prije dolaska, potvrde rezervacija i elektroničke račune;
 6. unapređenje Vašeg boravka u objektima u vlasništvu IBERVEST d.o.o. i/ili IMAGO IBERVEST d.o.o.;
 7. i) korištenje Vaših povratnih informacija za unapređenje naših usluga;
 8. j) naše interne statističke obrade podataka
 9. k) slanje promotivnih materijala

Odgovorno jamčimo da će naprijed navedeni podaci biti korišteni samo u naprijed navedene svrhe. Ustupanjem svojih osobnih podataka kroz sve oblike komunikacije dajete svoju izričitu suglasnost da Vam se IBERVEST d.o.o. i/ili IMAGO IBERVEST d.o.o. može obratiti u navedene svrhe. U slučaju da ne želite da kontaktiramo s Vama, dužni ste nas o tome izričito pisanim putem obavijestiti.

Što se tiče obveza prema lokalnim vlastima, moguće je da ćemo također biti u obvezi dostaviti Vaše informacije lokalnim vlastima ako je tako predviđeno zakonom.

5. Sadržaj politike privatnosti

Vašu e-mail adresu i ostale podatke ne prodajemo, ne iznajmljujemo, niti stavljamo trećim pravnim i fizičkim osobama na raspolaganje bez Vašeg pristanka. Tražimo Vaše posebno dopuštenje ako želite da Vas kontaktiramo glede specijalnih ponuda i akcija. Društvo IBERVEST d.o.o. i/ili IMAGO IBERVEST d.o.o. ne odgovara za slučajnu pogrešku ili pogrešku zbog više sile, ili drugih objektivnih okolnosti kojima se uzrokuje slučajno kršenje zajamčene zaštite Vaših podataka, ali jamči da će pogreška biti otklonjena, ukoliko je to moguće, čim prije.

6. Vrijeme trajanja politike privatnosti

U trenutku kada dostavite svoje podatke pristajete na to da s vama kontaktiramo i ulazite na našu mailing listu. Trenutak ulaska predstavlja vaš izričit pristanak na kontakt. Zaštita je privatnosti vaših podataka trajna, a u svakom trenutku možete tražiti isključenje s naše mailing liste.

7. Izjava u vezi podataka o kreditnim karticama

Ovime prihvaćate da IBERVEST d.o.o. i/ili IMAGO IBERVEST d.o.o. kao vlasnik ove stranice nije odgovoran za bilo kakvu vrstu presretanja informacija o kreditnoj kartici ili za bilo kakvo drugo ilegalno korištenje podataka o kreditnoj kartici u vezi s izravnim korištenjem ove stranice. Poduzimamo sve zakonom propisane mjere za zaštitu tih podataka.

8. Kolačići i internetske tehnologije

Kao što je slučaj i s mnogim drugim stranicama, i naša se stranica može koristiti „kolačićima“ i drugim tehnologijama koje nam olakšavaju da vam isporučimo sadržaj prema vašim interesima i obrađivanje rezervacija ili zahtjeva, i/ili analiziranje karakteristike vaših posjeta.

Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik. Kasnije, kada ponovno otvorite istu web stranicu internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama.

Kolačići mogu spremati širok pojas informacija uključujući osobne informacije (kao što je Vaše ime ili e-mail adresa). Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu ili mobilnom uređaju. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Možete promijeniti Vaše postavke internet preglednika da možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, pobrišete spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internet preglednika i slično. Kolačići se sami po sebi ne mogu upotrebljavati za otkrivanje vašeg osobnog identiteta.

Isključivanjem kolačića odlučujete hoćete li dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu ili mobilnom uređaju. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Ako onemogućite kolačiće, možda nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na web stranicama.

Želite li u bilo kojem trenutku izbrisati ili onemogućiti kolačiće na svojem računalu, možete ažurirati postavke svojeg internetskog pretraživača (informacije o načinu brisanja i onemogućavanja kolačića potražite na svojem pretraživaču odabirom izbornika „Help“).

9. Zaštita osobnih podataka djece i maloljetnika

IBERVEST d.o.o. i/ili IMAGO IBERVEST d.o.o. savjetuju roditelje i skrbnike da poduče djecu o odgovornom i sigurnom postupanju s osobnim podacima na internetu.

Ne prikupljamo hotimično osobne podatke osoba mlađih od 18 godina, niti to želimo niti imamo namjeru prikupljati podatke osoba mlađih od 18 godina, zbog čega preporučamo i pozivamo Vas da nam vaša djeca ne dostavljaju bilo kakve osobne informacije bez Vaše dozvole.

10. Vaša suglasnost

Dajući nam informacije jamčite da su one točne, da ste poslovno sposobni, da ste ovlašteni raspolagati danim informacijama, te da ste u cijelosti suglasni da Vaše podatke upotrebljavamo i prikupljamo u skladu sa zakonom i uvjetima naše politike privatnosti.

11. Promjena podataka

U svakom trenutku nam se možete obratiti radi pregleda Vaših osobnih podataka, kao i radi ažuriranja, ispravka ili brisanja podataka. Do tog trenutka koristimo u navedene svrhe Vaše stare podatke.

Ako budete imali poteškoća s Vašim pravima, molimo kontaktirajte nas putem e-mail adrese info@ibervest.hr ili pozivom na brojeve +385 1 4623 515 i +385 99 4959 501.

12. Transparentnost

Promjena naše politike privatnosti stupaju na snagu s trenutkom objavljivanja na ovoj stanici. Te promjene će vrijediti u našim odnosima kao da su postojale prije Vaše registracije na našu mailing listu, pod uvjetom da su u skladu s odgovarajućim zakonima Europske Unije i Republike Hrvatske i da ne ograničavaju Vaša prava.

Međutim, prijenos informacija putem Interneta nije u potpunosti siguran. Iako ćemo se potruditi da zaštitimo Vaše osobne podatke, ne možemo jamčiti sigurnost Vaših podataka koji su slani prema našoj web stranici te je stoga svaki prijenos podataka na Vaš vlastiti rizik. Nakon primitka Vaših podataka, koristit ćemo stroge procedure i mjere zaštite kako bismo spriječili da im se neovlašteno pristupi.

Svi osobni podaci koji prikupimo od Vas povjerljive su prirode, osim u slučaju kada ih dobrovoljno želite objaviti. Ovime izjavljujemo da nećemo bilo kojim drugim stranama otkrivati podatke koje primimo od Vas, osim u slučajevima navedenim u ovoj Izjavi o privatnosti.

Samo ovlašteni zaposlenici IBERVEST d.o.o. i/ili IMAGO IBERVEST d.o.o. te povezana društva čije je korištenje osobnih podataka neophodno za izvršenje poslovnih interesa, kao što je prethodno navedeno, imaju pristup osobnim podacima.

IBERVEST d.o.o. i/ili IMAGO IBERVEST d.o.o. neće biti odgovoran za bilo kakve kvarove u zaštiti podataka koji su rezultat više sile koja nije mogla biti spriječena komercijalno razumnim sredstvima. Jamčimo da će greške biti otklonjene, ukoliko je moguće bez odgode.

13. Prava ispitanika

Ispitaniku će, na njegov zahtjev, IBERVEST d.o.o. i/ili IMAGO IBERVEST d.o.o. dati sljedeće informacije: identitet i kontaktne podatke voditelja obrade, kontaktne podatke službenika za zaštitu podataka, svrhe obrade radi kojih se upotrebljavaju osobni podaci kao i pravnu osnovu za obradu, legitimne interese, primatelje ili kategorije primatelja osobnih podataka, namjeru prijenosa osobnih podataka trećim zemljama (ako postoji), razdoblje pohrane podataka ili kriterije koji definiraju to razdoblje, prava vezana uz privole, potencijalno postojanje automatiziranog donošenja odluka te postojanje niže navedenih prava.

U slučaju da se podaci ne prikupljaju izravno od ispitanika, uz navedene podatke navodi se i izvor osobnih podataka. IBERVEST d.o.o. i/ili IMAGO IBERVEST d.o.o. osobne podatke obrađuje sukladno Uredbi, poštujući prava kako slijedi:

a) Pravo na pristup podacima – ispitanik ima pravo dobiti potvrdu obrađuju li se njegovi osobni podaci te kako se takvi osobni podaci obrađuju. Osoba čiji podaci se obrađuju, ima pravo znati sve o pristupu osobnim podacima i svrsi obrade, kategorijama podataka, potencijalnim primateljima kojima će osobni podaci biti otkriveni i sl.

b) Pravo na ispravak – ispitanik ima pravo bez odgađanja ishoditi ispravak netočnih osobnih podataka koji se na njega odnose. Uzimajući u obzir svrhe obrade, ispitanik ima pravo dopuniti nepotpune osobne podatke, između ostaloga i davanjem dodatne izjave. Ispitanici imaju obvezu ažuriranja osobnih podataka u poslovnom odnosu s IBERVEST d.o.o. i/ili IMAGO IBERVEST d.o.o.

c) Pravo na brisanje („pravo na zaborav“) – ispitanik ima pravo tražiti brisanje osobnih podataka koji se na njega odnose, a IBERVEST d.o.o. i IMAGO IBERVEST d.o.o. je obvezan obrisati osobne podatke bez nepotrebnog odgađanja ako je ispunjen neki od sljedećih uvjeta:

 • osobni podaci više nisu nužni u odnosu na svrhe za koje su prikupljeni ili na drugi način obrađeni;
 • ispitanik je povukao privolu na kojoj se obrada temelji, a ne postoji druga pravna osnova za obradu;
 • ispitanik je uložio prigovor na obradu, a legitimni razlozi za ostvarenje prava na brisanje imaju veću težinu od legitimnog interesa IBERVEST d.o.o. i IMAGO IBERVEST d.o.o. za obradu i/ili čuvanje osobnih podataka;
 • osobni podaci su nezakonito obrađeni;
 • osobni podaci moraju se brisati radi poštovanja pravne obveze.

 

d) Pravo na prijenos podataka – ispitanik ima pravo zaprimiti osobne podatke koji se odnose na njega, a koje je pružio IBERVEST d.o.o. i/ili IMAGO IBERVEST d.o.o. u strukturiranom, uobičajeno upotrebljavanom i strojno čitljivom formatu te ima pravo prenijeti te podatke drugom voditelju obrade. Potrebno je uzeti u obzir da se pravo prijenosa odnosi isključivo na osobne podatke ispitanika.

e) Pravo na prigovor – ispitanik ima pravo na temelju posebne situacije u svakom trenutku uložiti prigovor na obradu svojih osobnih podataka. IBERVEST d.o.o. i/ili IMAGO IBERVEST d.o.o. u toj situaciji više ne smije obrađivati osobne podatke osim ako dokaže da postoje uvjerljivi legitimni razlozi za obradu koji nadilaze interese, prava i slobode ispitanika ili radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva. Ispitanik ima pravo na podnošenje prigovora nadzornom tijelu – Agenciji za zaštitu osobnih podataka (više na azop.hr).

f) Pravo na ograničenje obrade – ispitanik ima pravo tražiti ograničenje obrade u slučaju da osporava točnost osobnih podataka, u slučaju kada smatra da je obrada nezakonita te se protivi brisanju osobnih podataka i umjesto toga traži ograničenje njihove uporabe, u slučaju kada je ispitanik uložio prigovor na obradu. Ispitanik ima pravo u svakom trenutku zahtijevati ostvarenje nekog od navedenih prava, osim ako Uredba propisuje da isto nije Ispitaniku se na zahtjev pružaju informacije o poduzetim radnjama vezanim uz navedena prava, najkasnije u roku od tri mjeseca od zaprimanja zahtjeva (ovisno o količini i složenosti zahtjeva).

Na sve će se zahtjeve nastojati odgovoriti unutar jednog mjeseca, ako je to nužno, taj će se rok produljiti za najviše dva dodatna mjeseca. Ako IBERVEST d.o.o. i/ili IMAGO IBERVEST d.o.o. ne postupi po zahtjevu ispitanika u roku od mjesec dana od primitka zahtjeva, izvijestit će ispitanika o razlozima nepostupanja. Razlozi za nepostupanje podrazumijevaju postojanje zakonitosti obrade koja IBERVEST d.o.o. i/ili IMAGO IBERVEST d.o.o. onemogućava u postupanju. Ispitanik ima pravo da se odluka koja se temelji isključivo na automatiziranoj obradi koja na njega u znatnoj mjeri utječe, na njega ne odnosi , uključujući izradu profila, osim ako je ta odluka:

 • potrebna za sklapanje ili izvršenje ugovora između ispitanika i IBERVEST d.o.o i/ili IMAGO IBERVEST d.o.o.;
 • dopuštena zakonom;
 • temelji na izričitoj privoli ispitanika

14. Postupanje po povredama osobnih podataka

IBERVEST d.o.o. i/ili IMAGO IBERVEST d.o.o. kao voditelj obrade osigurava da slučaju povrede osobnih podataka bez nepotrebnog odgađanja, ako je to moguće, najkasnije 72 sata nakon saznanja o toj povredi, izvješćuje nadležno nadzorno tijelo o povredi osobnih podataka, osim ako nije vjerojatno da će povreda osobnih podataka prouzročiti rizik za prava i slobode pojedinaca.

Izvješće koje se dostavlja nadzornom tijelu sadržava sve informacije sukladno Uredbi. U slučaju povrede osobnih podataka koje će vjerojatno prouzročiti visok rizik za prava i slobode pojedinaca, IBERVEST d.o.o. i/ili IMAGO IBERVEST d.o.o. kao voditelj obrade bez nepotrebnog odgađanja obavješćuje ispitanika o povredi osobnih podataka. Ispitanike se neće obavijestiti u slučajevima kada odredbe GDPR  propisuju da to nije obvezno.

POLITIKA KOLAČIĆA

https://ibervest.hr/

 1. O kolačićima

  Kolačići (cookies) su male datoteke koje Vaš preglednik sprema na vaše računalo ili mobilni uređaj prilikom posjete našoj web stranici. To omogućuje našoj web stranici da prepozna vaše računalo kada nas sljedeći put posjetite, kako bi vam sukladno tome ponudili personalizirano iskustvo prilikom kretanja kroz njega. Kolačići na našoj web stranici nisu usmjereni na špijuniranje korisnika i ne slijede sve što korisnik radi te nisu zlonamjerni kod ili virus. Također nisu povezani s neželjenim porukama (spamom), ne spremaju korisničko ime i lozinku i nisu namijenjeni za oglašavanje. Informacije poput vašeg imena i prezimena ili adrese elektroničke pošte neće biti spremljene – naša web stranica ne može pristupiti vašim osobnim podacima i datotekama na vašem računalu.

 2. Vrste kolačića
  KOLAČIĆI PREMA TRAJANJU

  Stalni kolačići

  Stalni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja programa Internet preglednika. Pomoću njih web stranice pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i lozinka, postavke jezika ili postavke o kolačićima tako da ih ne morate ponovno unositi prilikom svakog idućeg posjeta. Stalni kolačići mogu ostati na računalu ili mobilnom uređaju danima, mjesecima, čak i godinama.

  Privremeni kolačići
  Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju Internet preglednika. Pomoću njih web stranice pohranjuju privremene podatke, poput npr. posljednjih nekoliko stranica koje ste otvorili na web stranici koju posjećujete ili stavki u košarici za kupnju ukoliko ste na web stranici koja je specijalizirana za Internet prodaju.

  KOLAČIĆI PREMA IZVORI

  Kolačići prve strane (first party cookies)
  Kolačići prve strane dolaze s web stranice koju gledate, a mogu biti stalni ili privremeni. Pomoću tih kolačića web stranice mogu pohraniti podatke koje će ponovo koristiti prilikom sljedećeg posjeta toj web stranici.

  Kolačići treće strane (third party cookies)
  Kolačići treće strane dolaze s drugih web stranica, a koje se nalaze na web stranici koju gledate. Pomoću tih kolačića druge web stranice mogu pratiti korištenje interneta na web stranici kog gledate u marketinške svrhe.

  KOLAČIĆI PREMA FUNKCIJI

  Tehnički ili Nužni kolačići: (UVIJEK AKTIVNI) – nužni za funkcioniranje web stranice i ne mogu se isključiti u našim sustavima. Uobičajeno se postavljaju kao odgovor na vaše radnje koje uključuju zahtjev za uslugama, kao što su postavke kolačića, prijava ili ispunjavanje obrazaca. Svoj preglednik možete postaviti da blokira te kolačiće ili pošalje upozorenje o njima, ali u tom slučaju neki dijelovi stranice neće raditi. Ti kolačići ne pohranjuju nikakve informacije koje bi vas mogle identificirati.

  Funkcionalni kolačići: (MOGU SE ISKLJUČITI) – omogućuju web stranici pružanje poboljšane funkcionalnosti i personalizaciju.

  Statistički ili Analitički kolačići: (MOGU SE ISKLJUČITI) – omogućuju bilježenje posjeta i izvora prometa u svrhu mjerenja i poboljšanja učinkovitosti web stranice.

  Marketinški kolačići: (MOGU SE ISKLJUČITI) – služe za praćenje korisnika kroz web stranice i prikazivanje ciljanih oglasa. Ova web stranica ne koristi marketinške kolačiće.

 3. Ibervestovi kolačići

  moove_gdpr_popup

  SVRHA: Dodatak GDPR Cookie Compliance koristi ovaj kolačić kako bi spremio postavke kolačića koje ste odabrali.
  VRSTA: Nužni
  TRAJANJE: 1 godina (to je zadano trajanje, ali namješteno je da pristanak na kolačiće ističe za 6 mjeseci)
  IZVOR: Kolačić prve strane

  _ga
  SVRHA: Google Analytics postavlja ovaj kolačić za izračunavanje podataka o posjetiteljima, sesijama i kampanjama te za praćenje korištenja stranice za analitičko izvješće stranice. Kolačić anonimno pohranjuje informacije i dodjeljuje nasumično generirani broj za prepoznavanje jedinstvenih posjetitelja.
  VRSTA: Analitički
  TRAJANJE: 2 godine (to je zadano trajanje, ali namješteno je da pristanak na kolačiće ističe za 6 mjeseci)
  IZVOR: Kolačić treće strane

  _ga_*
  SVRHA: Google Analytics postavlja ovaj kolačić za pohranu i brojanje pregleda stranica.
  VRSTA: Analitički
  TRAJANJE: 2 godine (to je zadano trajanje, ali namješteno je da pristanak na kolačiće ističe za 6 mjeseci)
  IZVOR: Kolačić treće strane

  pll_language
  SVRHA: Dodatak Polylang postavlja ovaj kolačića kako bi zapamtio jezik koji je korisnik web stranice odabrao pri povratku na web stranicu ili kako bi došao do informacija o jeziku kada na drugi način nisu dostupne.
  VRSTA: Funkcionalni
  TRAJANJE: 1 godina (to je zadano trajanje, ali namješteno je da pristanak na kolačiće ističe za 6 mjeseci)
  IZVOR: Kolačić prve strane

  Postavke ponašanja kolačića kada pristupate našoj web stranici ili sada možete odabrati unutar sljedećeg skočnog prozora: POSTAVKE.

 4. Postavke kolačića

  Dodatno možete prihvatiti ili odbiti neke ili sve kolačiće prilagođavanjem postavki vašeg preglednika. Na sljedećim poveznicama možete pronaći informacije o tome kako promijeniti postavke za neke od najčešće korištenih Internet preglednika: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge, Internet Explorer, Opera, Safari. Ukoliko vaš preglednik (za bilo kojih od vaših uređaja kojima pristupate ovoj web stranici) nije naveden, informacija o njegovim postavkama sigurno možete pronaći na njegovoj web stranici. Ne jamčimo za dugoročnu valjanost ovih poveznica jer njihova valjanost ovisi o administraciji drugih web stranica.

  Neki preglednici vam omogućuju kretanje kroz web stranici u “anonimnom” načinu rada, ograničavajući količinu podataka postavljenih na vašem računalu i automatsko brisanje trajnih kolačića postavljenih na vaše računalo ili mobilni uređaj kada završite sesiju pregledavanja.

  Postoje i mnoge aplikacije trećih strana koje možete dodati u preglednik da biste blokirali ili upravljali kolačićima. Možete i izbrisati kolačiće koji su prethodno bili postavljeni u vaš preglednik tako da odaberete opciju za brisanje povijesti pregledavanja i pritom uključite i opciju brisanja kolačića.

  Detaljnije informacije o kolačićima i podešavanje postavki preglednika možete pronaći na stranici www.allaboutcookies.org.

STOJIMO VAM NA RASPOLAGANJU

STOJIMO VAM NA RASPOLAGANJU